Nieuws

Eerste winnaar bekend!

Winnaar van de maand januari is.........FLEURADA!

Het Rad van Van Schie

NIEUW JAAR = NIEUWE ACTIE BIJ VAN SCHIE

" Het rad van Van Schie"

Maverick White, de perfecte witte santini

Terug van weggeweest: Maverick White

NU STERKER DAN OOIT!

SPAARACTIE!

Spaaractie Santinikwekerij Richard van Schie!

NIEUW! Eigen webshop

Vanaf week 46 is ons assortiment 24/7 beschikbaar in onze eigen webshop. Top kwaliteit zoals u gewend bent alleen dan volledig digitaal.

2 mooie projecten afgerond!

Deze week zijn we bij de afronding gekomen van 2 mooie grote projecten. Graag geven we jullie wat meer informatie over deze projecten.

Nieuw in ons assortiment, JINDA!

Nieuw! Het assortiment van santinikwekerij Richard van Schie is weer een prachtig soort rijker, JINDA. Vanaf week 15 starten we met 15.000 takken in de week.

Maverick Sunny!

Maverick Sunny is vanaf nu opgenomen in ons assortiment. Hij zal vanaf week 52 beschikbaar zijn op de markt. Wij zijn ongelofelijk blij met deze toevoeging aan ons assortiment.

Nieuw! papieren hoezen

Vanaf vandaag (11 oktober 2019) gaan we aan de slag met papieren hoezen. Hiermee proberen wij mee te gaan in de duurzame wereld van tegewoordig.

Nieuw soort, Fenix!

De felrode linten van deze santini in combinatie met het heldere groene hard, zorgen voor een prachtig contrast. Een bloem met een krachtige uitstraling. De fenix word vanaf eind week 40 geleverd (5 oktober 2019)

Prijswinnaar Country lime

Voor het 2e op een volgende jaar eerste prijs met Country Lime op Keukenhof. Dummen Orange van harte gefeliciteerd. Wij zijn trots dat wij country lime telen en daar zo een prijs mee mogen binnenslepen

Santini Country 10 jaar

Onze Santini Country bestaat 10 jaar. Als u verder klikt krijgt u een link waar u een artikel kunt lezen van Dummen Orange over het 10 jaar telen van deze mooie soort

nieuwe hoezen

Vanaf heden hebben wij prachtige nieuwe hoezen met een goude rand voor onze topkwaliteit bloemen. We willen graag Van Iperen bedanken voor deze samenwerking.

 

 

Nieuw! ROSSI!

Aan ons assortiment hebben we het soort 'ROSSI' toegevoegd. Dit soort is al jarenlang een goed bekende in Santini land. De soort heeft een blijvend frisgroen hart, een zeer goed vaasleven en kleurvast. ROSSI is jaarrond verkrijgbaar en te leveren in diverse kleuren.

Nieuwe belichting

De groei is geweldig onder de nieuwe belichting. De nieuwe installatie geeft 150 mmol licht (12000 lux). De lampen zorgen voor mooie zware takken met grote koppen. Op lichtniveau zijn we hierdoor koploper in de chrysantenteelt.

nieuwe veilingfoto's

Vanaf heden zijn de veilingfoto's vernieuwd. De foto's zijn volgens de huidige veilingsvoorschriften gemaakt. Je kan het volledige assortiment bekijken onder het kopje 'assortiment'.

bloemen gesponserd varend corso

Dit jaar hebben we bloemen gesponserd aan 'de flodder boot' van het varend corso. Onze bloemen zijn vooral te zien op de voorkant van de auto. De boot heeft de plublieksprijs gewonnen en de 1e prijs voor kernboten.

afscheid Rafal

Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Rafal. Rafal was een trouwe werknemer die 5 jaar lang bij ons met veel plezier heeft gewerkt. Wij wensen Rafal veel succes in zijn verdere toekomst!

nieuw sponsorschap

Sinds dit seizoen sponsoren wij de meiden van verburch B1! Wij hopen dat ze in deze kleding mooie resultaten gaan behalen. 

Leveren aan supreme selection

sinds kort zijn wij de trotse leverancier aan de supreme selection van Hilverda de boer, te herkennen aan de speciale hoes waarin ze verpakt worden. Wij leveren al onze soorten in het assortiment, ook de verschillende mixen die wij maken. We hopen nog lang leverancier van deze exclusieve selectie topkwaliteit bloemen te zijn. 

prijswinnaar stalletjes langs de weg

Dit jaar was er een prijs weg te geven voor iemand die als 20ste het twitter bericht van 'stalletjes langs de weg' deelden. Zo hebben we weer iemand blij gemaakt met een mooie bos bloemen! 

300 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak

U wist al dat Richard van Schie de groenste santini's aanbiedt, maar nu stellen we ook het doel om op het gebied van duurzaamheid de groenste santini te kunnen leveren! Sinds kort zijn er namelijk 300 zonnepanelen geinstalleerd op het dak van de schuur. Deze panelen leven een aanzienlijke hoeveelheid stroom waardoor het bedrijf in een klap een stuk milieuvriendelijker kan produceren. Ook worden binnenkort alle TL-lampen vervangen door uiterst zuinige LED verlichting. 

Nieuw! Pluissantini's!

Nieuw! Pluissantini's! Deze unieke santini's bestaan uit één kop die groter, mooier en steviger is. De pluissantini's zijkn vooral geliefd om boeketten mee op te fleuren. De soorten: Dudoc, Hotrod, Doria, Country en Ferry worden regelmatig geplozen, maar vanwege de toenemende vraag zullen er nog meer soorten bijkomen. De pluuissantini's worden zowel gemixt in bundel verkocht als uniform. 

Country te zien op Koningsdag!

Onze Country bloemen waren te zien op Koningsdag! Gecombineerd met onder andere oranje gerbra's komt de groene Country fantastisch mooi tot haar recht. Het laat wederom zien dat Country een ideale bloem is om boeketten mee te maken. Zie hier een film gemaakt door Flora Holland: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=m3u5ZKY_R_Y 

Nieuwe vrachtwagen op de weg namens Richard van Schie

Kwekerij Richard van Schie heeft een pracht van een nieuwe vrachtwagen waardoor hij ook op dit vlak zo professioneel mogelijk onderneemt. Klantvriendelijkheid en kwaliteit staan bij ons voorop! Een vaste chauffeur die alle handel wegrijdt voor Richard van Schie santini en KZ pluischrysanten zorgt ervoor dat de bloemen elke dag zo vers mogelijk bij de veilingen aankomen. De wagen is uiteraard voorzien van alle faciliteiten voor een betrouwbare koeling van de chrysanten, iets wat door certificerende instanties wordt geëist.

Ferry is weer terug in het teeltschema

Het witte bolletje Ferry heeft een grote populariteit bij de afnemers van Richard van Schie. In het vierde kwartaal van het jaar verdwijnt Ferry echter uit het teeltschema... om plaats te maken voor Adora. Met ingang van week 1 van 2014 wordt Ferry weer aangeplant. Vanaf week 13 verdubbelt het areaal Ferry zelfs doordat de teelt van Adora dan eindigt.

Kwekerij Richard van Schie bij Hart van Nederland

In de boeketten van de Olympische Spelen op Sotsji zaten de de soorten Country en Ferry van Kwekerij Richard van Schie verwerkt. Natuurlijk zijn we hier heel erg trots op, maar toch wel jammer van de 'zielige en kleine' boeketjes. Die hadden zoveel mooier kunnen zijn. Hierover kwam Hart van Nederland naar onze kwekerij toe, om onze mening hierover te vragen.

Hier de link naar de video:
http://www.sbs6.nl/video/143zT565ce2X/blommetjes-hadden-veel-mooier-gekund

 

Nieuwe veilingfoto's online!

Vandaag zijn de nieuwe veilingfoto's toegevoegd. Een grote upgrade vergeleken met de vorige. Benieuwd naar de foto's? Neem een kijkje op de klok of bij ons assortiment op deze site.

#Flowerboostchallange

De #flowerboostchallange van van der ende is een enorme hype geworden! Vele bedrijven zijn langs gekomen voor een paar prachtige boeketten. Bij deze willen wij de bedrijven bedanken voor hun steun in deze corona crisis. BEDANKT!

prijswinnaar Country lime

Onze nieuwe soort 'Country lime' als prijswinnaar bij de chrysantenshow in de Keukenhhof. Deze Country lime van vereedelaar Dummen Orange is een echte toevoeging in het assortiment van de santini's. Door de mooie uitstraling en een goed gevulde tak is dit een echte toevoeging voor een boeket. Wij zijn trots op deze prijs en hopen veel klanten blij te maken met dit type bloem. 

Nieuw soort Dudoc!

Kwekerij Richard van Schie is 29 mei begonnen met het veilen van het gloednieuwe soort: Dudoc. De fris witte santini met groen hart wordt geleverd door Deliflor. Het soort kenmerkt zich door het zware gewicht, perfecte ronde bloemvorm, lange vaasleven maar vooral door haar schoonheid! Dudoc wordt geveild bij Floraholland Naaldwijk en heeft de productcode: 116724. Wekelijks worden er ongeveer 10.000 geveild. 

Mix Exclusive is officieel van start gegaan!

Vrijdag 24 april presenteerden wij officieel de Mix Exclusive! De unieke kleuren combinatie van uiteenlopende santinisoorten zijn nu gemixt in één hoes te vinden. De bundel bestaat uit de volgende soorten: Navona, Aurinko, Country, Ferry en Doria. De aanvoer start op Floraholland Rijnsburg, Floraholland Naaldwijk, Floraholland Bloemistenklok, Floraholland Aalsmeer en Floraholland Connect. Voor meer informatie, mail Info@schie-chrysant.nl of bel 06-54353773

Mix Exclusive

Binnenkort wordt er een Mix Exclusive gemaakt van de vijf soorten: Ferry, Country, Aurinko, Doria en Quinty. De unieke kleurencombinatie van de beste soorten santini's zitten nu dus bij elkaar in één hoes!

Nieuwe hoezen!

Vandaag zijn de nieuwe hoezen in gebruik genomen! De hoes is ontworpen in samenwerking met Van der Windt Verpakkingen en is gemaakt van een nieuw soort kreukelvrij platic dat nog mooier oogt dan de vorige hoes. Daarnaast staat er een mooie fotoprint op van ons hoofdsoort Country.

Nieuwe (gekoelde) bloemenstal!

We hebben sinds kort een nieuwe bloemenstal die geheel overdekt en afgesloten is. Daarnaast worden de bloemen continu gekoeld om elke dag de beste kwaliteit santini’s te kunnen garanderen. Rijd gerust een keer langs en ervaar de voordelen van de meest verse bloemen verkrijgbaar!